Pályázatok kkv-k részére

K+F projektek

2021-1.2.2-EU_KKV – Horizont Európa ACCELERATOR rásegítő pályázat – BEADHATÓ: 2021.10.01-ig  (1. értékelési határnap: 2021.06.15., 2. értékelési határnap: 2021.10.01.)

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

2020-1.1.1-KKV START – Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával – BEADÁSI HATÁRIDŐ LEZÁRULT

A pályázat tervezetének összefoglalója letölthető itt.

 

Várhatóan 2021-ben is meghirdetik a vállalatoknak a KKV START-ot, a piaci kutatás-fejlesztési-innovációs pályázatot és a gyorsító sáv programot. 

KKV START – a program célja a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával.

PIACI KFI – a program célja a vállalkozások versenyképességének javítása piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával.

GYORSÍTÓSÁV – a program célja a gyors növekedésre képes és jelentős hazai hozzáadott értéket felmutató társaságok KFI tevékenységének támogatása.

 

GINOP-2.1.9-20 Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása – A TÁRSADALMI EGYEZTETÉS 2020.03.13-ÁN LEZÁRULT, A VÉGLEGES KIÍRÁS MEGJELENÉSE HAMAROSAN VÁRHATÓ

A pályázat tervezetének összefoglalója letölthető itt.

 

GINOP PLUSZ konstrukció

A GINOP Plusz konstrukció keretében várható új K+F felhívások célja a kutatási és innovációs kapacitások megerősítése, valamint előrehaladott technológiák bevezetése, a tudástermelés támogatását, tudásáramlás ösztönzését célzó programok mentén.

A tudástermelés támogatásának alapja a hazai kutatási kapacitások bővítése és olyan KFI infrastruktúrák fejlesztése, amelyek megteremtik az intézményi és infrastrukturális alapját a KFI rendszer szereplői közti együttműködéseknek és a nemzetköziesedésnek.

A tudásáramlás ösztönzése esetében a cél olyan felsőoktatási, akadémia és üzleti együttműködést támogató szervezetek létrehozása, támogatása és fejlesztése, melyek a kutatási kapacitásaik megerősítése által KFI tevékenységükkel vállalják üzleti partnerek igényeinek megfelelő fókuszálását.

 

Vállalkozásfejlesztés

GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása – 2. értékelési szakaszra BEADHATÓ: 2021.04.30.-2021.05.12.

A pályázat összefoglalója letölthető itt

 

GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása – BEADHATÓ: az ötödik szakaszban 2021.03.23. – 2021. ÁPRILIS 06-ig, a hatodik szakaszban 2021.06.15. – 2021.06.30-ig.

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

VINOP-1.2.1-21  A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása – A KIÍRÁS MEGJELENÉSE HAMAROSAN VÁRHATÓ (GINOP PLUSZ elnevezéssel)

A pályázat tervezetének összefoglalója letölthető itt

 

Infokommunikációs fejlesztések

GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatás – A BEADÁSI HATÁRIDŐ LEZÁRULT

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

Munkahelyteremtés és -megőrzés

Ágazati bértámogatási program – BEADHATÓ: 2021.05.31-ig

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

Támogatás a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói munkahelymegőrzésének bértámogatásáról – BEADHATÓ: 2021.05.23-ig

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

GINOP-5.3.12-19 Foglalkoztatásbővítés ösztönzése – IDEIGLENESEN FELFÜGGESZTVE

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

GINOP-5.2.4-19 Új gyakornoki program – IDEIGLENESEN FELFÜGGESZTVE

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

Gyakornoki program

GINOP-5.2.4-19 Új gyakornoki program – IDEIGLENESEN FELFÜGGESZTVE

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

A GINOP PLUSZ konstrukció keretében várható új gyakornoki program:

Az Ifjúsági Garancia program keretében 2021-től a célcsoport kiterjesztik a 15-29 éves korosztályra és számukra személyre szabott segítség lesz elérhető többek között szolgáltatások, gyakornoki lehetőségek, munkalehetőségek, képzések támogatása formájában.

 

Képzés

GINOP 6.1.6-16 Munkahelyi képzések támogatása kis- és középvállalatok munkavállalói számára – A BEADÁSI HATÁRIDŐ LEZÁRULT

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

VEKOP 8.5.3-17 Munkahelyi képzések támogatása kis- és középvállalatok munkavállalói számára – A BEADÁSI HATÁRIDŐ LEZÁRULT

A pályázat összefoglalója letölthető itt.

 

Hitelprogram

GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogrammal – AZ “A” HITELCÉLRA KÉRELEM BEADHATÓ 2021.06.30-IG, A “B” HITELCÉL IDEIGLENESEN SZÜNETELTETÉSRE KERÜL 2021.04.23-TÓL

A pályázati “A” hitelcél összefoglalója letölthető itt, “B” hitelcél összefoglalója letölthető itt.

 

GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram – BEADHATÓ: 2021.11.30-ig.

A pályázat összefoglalója letölthető itt

 

Hitelprogramok eljárási rendje elérhető itt.

 

Nemzetközi együttműködések

HORIZONT EURÓPA – Az Európai Unió 2021-2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel 2021. májusban indul. A Horizont Európa szerves folytatása a Horizont 2020 keretprogramjának, ugyanakkor olyan új elemekkel bővül, mint a szektorokon és technológiákon átívelő együttműködéseket ösztönző klaszter-programok, a legfontosabb társadalmi kihívásokat célzó missziók, vagy az uniós, tagállami és ipari társfinanszírozással megvalósuló stratégiai kezdeményezések, az Európai partnerségek.

Cégünk fókuszai a társadalom- és bölcsészettudományi kutatási lehetőségekre épülő – Kultúra, kreativitás és befogadó társadalom – felhívások, illetve a Globális kihívások és az európai ipar versenyképessége témán belül a Digitális gazdaság, ipar és világűr klaszter felhívásai lesznek.